keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Fried Sweet Chilli Chicken

Ei tässä ihan vielä olla valumassa ruokablogien kastiin, mutta halusin jakaa täälläkin tämän lempparireseptini. Juuri toissapäivänä kun tätä innostuttiin taas tekemään. Parisen kuukautta sitten hankittu Ching's Chinese Food in Minutes pikapikaa nousi lempparikokkikirjojeni kärkeen. Tästä kirjasta poimittu Fried Sweet Chilli Chicken resepti on nykyään yksi meidän ehdottomista suosikeista, ja halusin antaa teillekin mahdollisuuden kokeilla tätä. Kannattaa!


Tarvitaan

Kanapalat: 
350-400g kanafileitä, sopivankokoisiin paloihin leikattuna
1 kananmuna
4 rkl vehnäjauhoja (kirja suosittaa 2 valkuaista ja maissijauhoa - mutta tämäkin yhdistelmä toimii jos on laiskana liikenteessä niinkuin minä melkein aina)
rypsiöljyä uppopaistamiseen (tai muuta vastaavaa)
suolaa ja valkopippuria

Kastike:
3 valkosipulinkynttä hienoksi paloiteltuna
2,5cm pätkä inkivääriä, kuorittuna ja hienoksi siivutettuna
1 punainen chili, ilman siemeniä ja hienoksi paloiteltuna
1 rkl soijakastiketta
6 rkl sweet chilli -kastiketta
1 limen mehu
kourallinen tuoretta korianteria hienoksi silputtuna


Vaiheet 

1) Paloittele kananfileet ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita kananmuna ja jauhot, ja sekoita kananpalaset joukkoon, niin että jokainen kananpalanen saa sekoitusta päälleen.

2) Täytä wokin syvyydestä kolmasosa rypsiöljyllä ja lämmitä se 180 celcius-asteeseen. Katso vinkit postauksen lopusta!

3) Taikinoitetut kanat laitetaan yksitellen öljyyn, ja annetaan paistua 5 minuuttia kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapeita. Nosta ylös puikoilla tai pihtimillä (tms) ja laita talouspaperin päälle. Itse laitan kanat aina kahdessa setissä, muuten wokki on vähän turhan täynnä ja kananpalaset tarttuvat toisiinsa. Kaada öljy siivilän kautta kuumuudenkestävään astiaan (kattila tms)

4) Kastikkeen tekeminen. Pyyhi wokki ja lämmitä korkealla liekillä. Lisää yksi rkl siivilöityä öljyä ja kun se alkaa savuta lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja paista muutama sekunti. Lisää sitten sweet chilli -kastike, soijakastike ja limen mehu (vinkki - minä yleensä sekoittelen nämä ainekset yhteen jo ennen kokkauksen aloittamista, tässä on meinaan sen verran kiire ettei sitä ehdi kunnolla limeä puristelemaan). Sekoita hyvin.

5) Laita kana takaisin wokkiin ja kääntele niin että kastike peittää palaset hyvin. Kääntele mukaan korianteri ja tarjoa.



Itse yleensä tarjoan tämän, kuten kuvasta näkyy, riisin ja joko tulisen pak choi-shiitake muhennoksen tai valkosipulipinaatin kera. Aika herkullista! En ole erikoisempi ruokakuvaaja, tämä on meinaan himputisti herkullisempaa suussa kuin tuossa kuvassa!

Pari hyvää vinkkiä - öljy on tarpeeksi lämmintä kun sinne tiputettu leipäpalanen paistuu kullanruskeaksi 15 sekunnissa ja nousee öljyn pinnalle. Siivilöidyn öljyn voi käyttää uppopaistamiseen uudestaan, ainakin pari kertaa, eli sitä ei kannata heittää pois. 


Miltäs vaikutti tämä resepti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails